PAMin Keski-Suomi – Pohjanmaa ja Pirkanmaa alueiden suunnittelupäivien julkilausuma: Nollakorotus halveksuu työntekijöitä!

Etkö pidä ammattiliitoista?

Ay-liike on jäsenistöönsä nojaten neuvotellut ja osin taistellut vuosilomat ja perhevapaat, vähimmäistyöehdot ja – palkat, viisipäiväisen työviikon ja lepoajat, työsuojelun ja henkilöstönedustajat sekä ansiosidonnaisen päivärahan. Haluatko olla puolustamassa näitä?

Vähimmäistyöehdot ja palkat ovat kirjattuina työehtosopimuksiin, joiden voimassaolo on taas katkolla. Palkankorotukset ovat riippuvaisia palvelualoilla työskentelevien työntekijöiden toimintavalmiudesta ja halusta tukea yhteisiä tavoitteita.

Rutto vai kolera?

Työntekijäpuoli on joutunut valitsemaan maan hallituksen uhkaamien pakkolakien vaihtoehtona taipumisen kiky-ratkaisuun, jossa muun muassa pidennettiin työaikoja ja siirrettiin työnantajamaksuja palkansaajien rasitteeksi. Tämä tarkoittaa, että bruttona 20.000 euroa vuodessa ansaitsevan työntekijän tilipussi pienenee reilu 400€ euroa vuoteen 2020 mennessä. Maan hallitus on jatkuvasti heikentämässä palkansaajien asemaa yhdessä työnantajaleirin vaatimusten kanssa. Nyt jos koskaan tarvitaan työntekijöiden yhteishenkeä ja valmiutta toimia.

Oletko tyytyväinen nollaan?

Liittokierros on avattu tarjoamalla pyöreää nollaa palkankorotukseksi – kiitoksena monista tuloksellisista vuosista. Vuonna 2016 yritysten jakama osinkopotti oli yli 11 miljardia. Tästä riittää jakovaraa myös palkansaajille. Oletteko sinä ja työkaverisi valmiita toimimaan? Emme todellakaan tyydy nollaan!

Lisätietoja:

Lauri Iso-Lähteenmäki, PAM-palvelualan Pirkanmaan ammattiosasto Pamina 003 ry p. 0447797340

Tiina Kuusisto, Hotelli- ja ravintola-alan Tampereen osasto 705 ry p. 040 716 1481

Marja Salmivuori, aluepäällikkö Keski-Suomi & Pohjanmaa p. 050 467 6808

Elisa Penders, aluepäällikkö Pirkanmaa p. 043 825 1359

Palvelualojen ammattiliitto PAMin Keski-Suomen ja Pohjanmaan sekä Pirkanmaan alueiden suunnittelupäivät järjestettiin 28.-29.10. Tampereella. Yhteensä tilaisuuteen osallistui puolensataa alueiden ammattiosastoaktiivia.

Lähde epressi