Miesten kisa peruttiin Söldenissä

Sää otti pääosan miesten suurpujottelun avauksessa Söldenissä: kisa peruttiin. Sumu, lumisade ja puuskissa myrskytuuli yhdessä, vetivät mahdollisuudet kisan läpiviemiseksi. – Tämä nyt on vain otettava vastaan ja suunnattavat katseet kohti Leviä. Ei tämä nyt hirveenä yllätyksenä tullut, päävalmentaja Jamo Haarala totesi heti tiedon tultua Suomen joukkueen majapaikkaan. Alppitie Rettenbachin jäätikölle ei edes auennut kisajoukkueille, vaan kaikki jäivät laaksoon. Marcus Sandell otti tiedon vastaan koko joukkueen vinkkelistä. – Joukkueena menemme nyt eteenpäin kohti seuraavia kisoja. Hyvän valistautumisen Söldenin avaukseen tehnyt Samu Torsti harmitteli peruutusta ensimmäiset kymmenen minuuttia. Sitten katse kirkastui. – Totta kai harmittaa. Aamulla vielä puoli viideltä käännyin sängyssä ja mieten: Lasketaanko tänään? Nyt mennään kohti seuraavia kisoja ja Beaver Creekiä. Seillä on pari Nor-Am- kisaa sopivasti maailmancupin suurpuikan alla. Ski Sport Finlandin toimitusjohtaja Marko Mustonen totesi, että katseet kääntyvät. Leviin. Mikään suunnitelma ei muutu ja Levillä harjoitellaan jo alkuviikosta. Kauden jatkoon menemme metsästämään olympiapaikkoja. Söldenin paeruttua miesten kisaa ei korvata toisella kisapaikalla eikä ajankohdalla. Näin on aina maailman cupin avauksen ja finaalin kohdalla. Lisätietoja: toimitusjohtaja Marko Mustonen +358 40 518 4559 marko.mustonen@skisport.fi päävalmentaja Janne Haarala +358 440 948 009 janne.haarala@skisport.fi toimittaja Esko Räty +358 400 388 802 esko.raty@gmail.comLähde epressi