Demarinuorten Näkkäläjärvi vastaa ministeri Lepälle: Maataloustukia on voitava tarkastella kriittisesti!

Demarinuorten Näkkäläjärvi vastaa ministeri Lepälle: Maataloustukia on voitava tarkastella kriittisesti!

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) kertoi Länsi-Uusimaassa (27.10) olevansa pöyristynyt tekemistäni rinnastuksista maatalouden tukemisen ja koulutuksen rahoittamisen välillä. Todellisuudessa Leppä on ainoastaan pöyristynyt siitä, että joku uskaltaa arvioida maataloustukijärjestelmää kriittisesti. Maataloutta tuetaan Suomessa laskutavasta riippuen 2,1-2,6 miljardilla eurolla. Tuki tulee sekä EU:lta, että kansallisesta budjetista.

“On käsittämätöntä, että maatalouden tukeminen on Keskustalle pyhä lehmä, jota kukaan ei saa kritisoida. Maatalouteen ladotaan jo miljardikaupalla rahaa ja lisää vain tulee. Eikö mikään riitä? Onko ministeri Leppä todella sitä mieltä, että on leikattava mielummin koulutuksesta, päivähoidosta, maanpuolustuksesta ja poliisilta ennen kuin voimme järkeistää maataloutta?”, Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi kysyy.

“Maatalouden tukemiseen käytetyllä rahalla voisi rakentaa joka vuosi 15 uutta lastensairaalaa, rahoittaa 150 000 uutta lasten päiväkotipaikkaa, tuplata puolustusbudjetin tai rahoittaa Helsingin yliopistoa 4 vuotta. Puhutaan siis mittaluokaltaan erittäin suuresta menoerästä. Politiikka on arvovalintoja ja julkistaloudessa on tehtävä priorisointeja. Hallituksen prioriteeteissa nuoret ja koulutus ovat listan häntäpäässä.”, Näkkäläjärvi toteaa.

“Maatalouden tukemista perustellaan usein huoltovarmuudella. Huoltovarmuus ja Suomen turvallisuus ovatkin erittäin tärkeitä asioita. Kukaan ei ole kuitenkaan kyennyt osoittamaan minulle, että juuri nykyinen korkea omavaraisuuden taso on välttämätöntä. Politiikan on pohjauduttava aina tutkimukseen ja faktoihin. Siksipä ministeri Leppä voisi tuoda julkisuuteen tällaiset laskelmat nykyisen omavaraisuuden tason välttämättömyydestä.”, Näkkäläjärvi päättää.

Lisätiedot:

Mikkel Näkkäläjärvi

0400765002

mikkel.nakkalajarvi@demarinuoret.fi

Länsi-Uusimaa: http://www.lansi-uusimaa.fi/artikkeli/574397-ministeri-kimpaantui-maanviljelijoiden-puolesta-en-tykkaa-tammoisista

Lähde epressi